• In Time

    Intiem ligconcert en rouwcirkel

Grieving together


Rouwen om het verlies van een dierbare, het omgaan met ziekte, een ingrijpende verhuis, een scheiding, vriendschapsverdriet, enz.. het blijft nog al te vaak een taboe.

Je krijgt soms weinig begrip of te maken met een bevreemdend ongemak, of de tijd ontbreekt om jouw eigen unieke rouwproces aan te gaan en bij het verlies stil te staan. Om op jouw eigen tempo het verlies te verweven in het weefsel van jouw leven, zoals Uus knops het zo mooi zegt.

Vaak willen we zelf of verwachten anderen dat ons leven weer zo snel mogelijk 'de oude' is of vinden we het zelf heel lastig om de donkerte en de lastigheden des levens te (ver)dragen.

Maar net zoals we winter niet kunnen haasten tot lente en nacht niet tot dag kan ook donkerte alleen maar duurzaam beleefd worden als het daar de nodige tijd en ruimte voor krijgt.

Alles op z'n tijd.
In time.
En intiem, in een warm, veilig kader.

Op 28 oktober 2023, wanneer we bijna de tijd een uur terugdraaien (en dus de wijzers een uur stilleggen) en de volle maan de donkere nacht verlicht, maken we op symbolische wijze tijd en ruimte om te verbinden met (de donkerte bij) het verlies van iets of iemand dierbaar, met jezelf en met anderen.

Grieving together.