• Cirkelen

    Verbinden van hart tot hart

Cirkelen: een oud 'magisch' gebruik


Cirkelen is een traditie die de laatste jaren opnieuw in opmars is, vooral onder vrouwen. Overal ontstaan er (opnieuw) vrouwencirkels, waar vrouwen samenkomen en met elkaar op een oprechte, authentieke manier delen hoe het is om als vrouw in de wereld te staan.

Deze traditie van het samenkomen in een cirkel gaat al terug tot de prehistorie. In veel culturen en religies worden cirkels gezien als symbolen van eenheid, harmonie en bescherming. Cirkels worden vaak gebruikt in ceremonies en rituelen.

Het samenkomen in een cirkel wordt vaak beschouwd als een manier om diepe verbinding te maken met anderen. In een cirkel op de grond is iedereen gelijkwaardig. Vanuit die gelijkwaardigheid kan eenieder zich openstellen, contact maken met zijn eigen binnenwereld in verbinding met anderen.

Wanneer in onze nesten vertrouwen geschaad wordt, een negatieve sfeer ontstaat, zaken onuitgesproken blijven, kan het heilzaam zijn om opnieuw in een cirkel te verbinden (gezinscirkel).

In de cirkel is er ruimte voor licht en duisternis. Het is een plek om te ZIJN, zonder masker. Het is een plek om te spreken vanuit het hart, een veiligheidsnet dat rond elkaar ontstaat. Het is een krachtige setting om aan elkaar uit te spreken: ik laat je niet los. Ik ben verbonden met jou. Ik hou van jou.

Een krachtig instrument om opnieuw met een zachte blik naar elkaar te kijken, elkaar beter te begrijpen en intenties te plaatsen voor meer gezinsgeluk en verbinding.

Wat mag je verwachten?


* 1,5 à 2u verbinden met elkaar.

* Spreken van hart tot hart, met moed en kwetsbaarheid.

* Ruimte om uit te spreken wat uitgesproken dient te worden: vergiffenis, spijt, schaamte, schuld, liefde, dankbaarheid, ...

* Ruimte en tijd voor alle emoties, gedachten en gevoelens. Op adem komen.

* Een ruimte zonder verwachtingen. Je mag er 'gewoon' zijn.

* Je gedragen voelen (soms letterlijk).

* Voelen dat ondanks alle verschillen, verlangen we allemaal naar authenticiteit, jezelf zijn, eenheid. Dat is waar we diep menselijk naar verlangen en in een cirkel kunnen (terug)vinden.

Voorwaarde

De deelnemers aan de cirkel willen opnieuw diep verbinden met elkaar en nemen de intentie om écht te luisteren en van hart tot hart te spreken.

Prijs: 90 à 120 euro